ZIDANE 'PRAKTISCH ROND' MET EUROPESE TOPCLUB

Zinédine Zidane is de topkandidaat om de nieuwe trainer van Bayern München te worden, zo meldt de Spaanse sportkrant Mundo Deportivo. De 51-jarige hoofdtrainer zou nog maar 'één stap verwijderd zijn' van een dienstverband bij de Duitse recordkampioen.

Door het aangekondigde vertrek van Thomas Tuchel na dit seizoen is de club druk bezig met zijn opvolging. Even leek Xabi Alonso dat te gaan worden, na enkele goede gesprekken, maar de Spanjaard blijft nog minstens een seizoen bij Bayer Leverkusen. Julian Nagelsmann, de bondscoach van Duitsland, was ook in beeld om weer aan de slag te gaan bij de club die hem vorig jaar nog door Tuchel verving, maar hij heeft zijn contract zojuist verlengd tot en met het WK 2026.

Daardoor is Zidane nu in beeld gekomen als de nummer één kandidaat. De 51-jarige Fransman zit sinds zijn vertrek bij Real Madrid in 2021 zonder baan en zou voor een dienstverband bij Der Rekordmeister wel weer graag aan de slag gaan. Volgens Mundo Deportivo heeft Zidane nog weliswaar geen contract getekend maar is de aanstelling 'praktisch rond'. Hij zou de clubleiding van Bayern al hebben gevraagd om defensieve versterkingen, in de hoop mee te strijden voor de Champions League, Bundesliga en DFB Pokal.

Zidane won met Real Madrid driemaal de Champions League en tweemaal de Spaanse landstitel. Hij zou als grote droom ooit nog een Frankrijk als bondscoach willen leiden, maar vooralsnog staat de huidige bondscoach Didier Deschamps nog tot het WK van 2026 onder contract in die functie. Manchester United en Paris Saint-Germain hebben ook gehengeld naar zijn diensten, maar het lijkt dus Bayern München te zijn die hem definitief weet vast te leggen.

2024-04-19T13:05:53Z dg43tfdfdgfd